Fakti.bg | 14.06.2024 18:41:58 | 32

Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига по баскетбол

Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига по баскетбол през следващия сезон. Самоковци са подали заявка да играят в най-комерсиалния турнир, организиран от ФИБА. Това обяви Борислав Чилингиров пред колегите от БТА. Изпълнителният директор на Рилецо потвърди, че отборът ще бъде част от ФИБА Къп, ако не успее да прескочи пресявките на Шампионската лига, предава БНТ.

"Да, решението вече е взето и одобрено от президента на клуба Петър Георгиев и баскетболен клуб Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига”, отбеляза той.

“Все още няма пълна яснота в какъв формат ще се проведат квалификациите. Другата седмица организаторите ще обявят кои отбори са допуснати до участие. Най-вероятно квалификациите ще се проведат през втората половина на септември на турнирен принцип и вероятно четири тима ще продължават напред", каза още Чилингиров.

“Скиорите” триумфираха с титлата в НБЛ за първи път в своята история и по този начин се сдобиха с правото да играят в квалификациите на Шампионската лига.

Прочети цялата публикация