Mvr.bg | 10.07.2024 09:58:05 | 49

Информационен бюлетин - 10 юли 2024


София. В хода на специализирана операция, проведена от служители на Четвърто РУ, е задържан 28-годишен мъж, разпространявал дрога – с криминалистически регистрации в полицията. Полицейските действия били предприети след получен сигнал в полицията. При претърсване в дома му са намерени и иззети плик с марихуана, пакет халюциногенни гъби, везна, празни спейсбек пликчета и сума пари. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Полицаи от Шесто РУ разкриха извършител на кражба на лек автомобил. Разследването стартирало на 25 юни, когато столичанин от квартал „Овча купел“ не открил колата си, паркирана пред дома си, и веднага потърсил помощ в полицията. В резултат на професионално проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите от столичното районно управление открили автомобила и влезли в дирите на извършителя -  23 годишен, известен и с други криминални прояви. След задържането му и докладването на материалите по образуваното  досъдебно производство на Софийска районна прокуратура, на мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“  за 72 часа.

Пловдив. Минути след полунощ във вторник автопатрул на Шесто РУ бил насочен към сигнал за смущение на нощната тишина на улица в града. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава семейно тържество и веднага взели мерки за преустановяване на нарушението. Част от празнуващите обаче – двама мъже и жена, отказали да изпълнят разпореждането и били отведени в районното управление. Междувременно друг участник, на 40 години, с криминалистически регистрации и присъди, се издирва, след като ударил единия от служителите и се укрил. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 2 от НК под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващия делото прокурор тримата задържани са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа. 

Служител в частна охранителна фирма е заподозрян за причинена телесна повреда. Според предварителната информация, около 14 ч. вчера той влязъл в конфликт с ползватели на общинско помещение на бул. „Източен“ в областния град и нанесъл удар на  единия от мъжете. Веднага след получаване на сигнала полицаи от Шесто РУ установили самоличността на извършителя и го задържали за срок до 24 часа. Материалите по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2 от НК са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Благоевград. Специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на областта. В обезлесен участък в местността „Власовица“, землище на с. Долна Крушица, полицейски служители на РУ-Петрич открили засадени около 20 зелени тревисти растения, които при полеви тест дали положителна реакция за канабис, с общо тегло около 260 грама. В хода на операцията, в обезлесен участък между борови дървета в землището на с. Мендово, униформените попаднали на други около 33 засадени растения с общо тегло около 360 грама, които също са реагирали положително на канабис. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомена е  компетентната прокуратура.

Вчера служители на РУ-Благоевград реагирали незабавно на постъпил сигнал за възникнал скандал, прераснал в сбиване между група лица в града. На място униформените установили четиримата участници -двама мъже на 24 и 25 години от Кочериново и други двама на 33 и 34 години от Благоевград. Квартетът бил отведен във Второ РУ за изясняване на всички факти и обстоятелства около ситуацията, където 24-годишният се нахвърли с обиди и е ударил с юмрук единия от полицаите, а при опит да му бъдат поставени белезници, успял да захапе пръст на ръката му.  По случая е образувано досъдебно производство,  уведомена е прокуратурата.

Стара Загора. 38-годишен мъж е задържан в полицейския арест.  При предприето претърсване на жилището и лекия му автомобил, криминалистите открили 17 полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е метамфетамин, с общо тегло 88,94 грама. Срещу задържания е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


Прочети цялата публикация