Kaldata | 10.08.2026 14:35:27 | 78

Бутонът „изтриване“ ви заблуждава: къде всъщност отиват файловете ви

Повечето хора смятат, че когато даден обект изчезне от екрана, той се изтрива завинаги. Всъщност „изтритите“ файлове остават на диска дълго време и експертите могат лесно да ги възстановят. Когато изпразните кошчето на компютъра си, операционната система само прекъсва връзката с файла и маркира пространството в паметта като свободно за нов запис. Самите данни не […]

Прочети цялата публикация