БНР | 09.04.2016 12:34:25 | 404

ЗНС ще се яви в нов формат на президентските избори наесен


Земеделският народен съюз ще се яви в нов формат на президентските избори наесен, стана ясно по време на 41-я извънреден конгрес на съюза. Новата партия ще се казва "Народен съюз“ и в нея ще влизат партия БАСТА, гражданско движение "Бъдеще и развитие за България " и партия Земеделски народен съюз. Председател на новата формация ще бъде досегашният лидер на ЗНС Румен Йончев, а Председател на гражданския съвет - Светлин Танчев, който е сновател на гражданското сдружение "Бъдеще и развитие за България”. Целта на новото обединение е по-активното участие на гражданите в политиката чрез експертни групи, които да имат ключова роля във взимането на политическите решения в партията.

Левите и десните партии у нас са изчерпали търпението на обществото и затова създават разделение в него, заяви в приветствените си слова на конгреса Румен Йончев. Според него, сред хората доминира усещането за грабеж и че България върви в грешна посока:

Опитите за създаване на политически монопол са очевидни, и именно те пораждат непрестанните протести в обществото. Народът протестира тогава, когато не вижда решение на всеки един от своите проблеми, невъзможността да влияе върху посоката на решенията на развитието на страната отчуждава хората от политическия процес и ги прави имигранти, както в собствената им страна, така и навън. Твърдения, че левите или десните са почтенни, а другите не, устройват само т.нар. "системни партии". Иначе, левите и десните трябва да си разменят властта во веки веков. Това е моделът, който Народен съюз идва, за да разруши и да се създаде един широк, истински политически център.

На конгреса на Земеделския народен съюз в НДК присъстваха над 1200 делегати и официални гости, сред които лидерът на АБВ Георги Първанов, лидерът на  ВМРО Красимир Каракачанов и други.


 


Прочети цялата публикация