БНР | 14.03.2018 11:38:27 | 77

Германският футболен съюз е против бойкот на световното


Германският футболен съюз (ГФС) излезе с позиция против бойкота на Световното първенство по футбол в Русия това лято, заяви президентът на централата Райнхард Гриндел пред ДПА.

По-рано този месец министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън заяви, че британски политици може да се откажат от посещение на мачовете от Мондиала покрай шпионския скандал. В унисон на тези твърдения някои медии разпространиха информацията, че е възможно дори и националният отбор на Англия да бойкотира първенството.

"Германският футболен съюз залага на диалога, а не на бойкота. Един евентуален бойкот няма да промени нищо. Напротив- Олимпийските игри в Република Корея показаха, че спортът действително могат да помогнат на една деескалация на напрежението в международните отношения, каза Гриндел.

Според правилника на ФИФА, евентуален отказ от участие може да доведе дори до изваждането на страната от следващото Световно първенство. Всеки отбор, който се е класирал за Световните финали, е длъжен да изиграе всичките си мачове, докато не отпадне, се казва още в наредбата.


Прочети цялата публикация