БНР | 18.06.2018 16:01:11 | 289

Минчо Казанджиев: Обвинението към мен е несъстоятелно


Обвинението към мен е несъстоятелно. Това съобщи в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" бившият кмет и общински лидер на Ловеч от квотата на БСП Минчо Казанджиев, който е обвинен и отива на съд за безстопанственост:

"Няма нещо, което може да ме притеснява. Аз вярвам в безпристрастността на българския съд. Проектът, за който съм обвинен, касае туризма в Ловеч – изграждане на туристически обекти с цел градът ни да стане по-привлекателен. В този проект е включена Градската баня, която беше почти срутена, а в момента е един прекрасен обект, който миналата или по-миналата година получи приза "Сграда на годината“. Червеното влакче на стойност 360 000 лева работеше, но не по този терен, който беше определен, тъй като възникна срутище в тази улица и заради това то започна да работи в града. Аз лично не съм подписвал никакъв документ за приемането му, но това няма значение. Нося своята отговорност и вярвам на екипа, който работеше с мен. Обвинението срещу мен е, че не съм замервал с ролетка размерите на този влак. Аз бих бил радостен, ако някой успее да каже, че в някой от градовете, в които са доставени такива влакчета, някой мой колега е мерил с ролетка. Не са такива принципите при приемането  на обекти, както с европейски, така и с бюджетни средства".

В ГЕРБ не приемаме двойствен морал. Това каза за "Хоризонт" Корнелия Маринова, кмет на Ловеч:

"Когато беше повдигнато обвинение към общинската съветничка от ГЕРБ, веднага започна една люта атака спрямо нея. Ние се разграничихме, защото не приемаме действия на наши членове, които са в нарушение на правилата, дори когато има съмнения за това и те не са доказани по съдебен ред. В случая обаче имаме не просто повдигнати обвинения, не просто внесен обвинителен акт, а извършена инспекция от Агенцията за финансова държавна инспекция. Имаме наложени актове за административно нарушение, наложени глоби за това, имаме черно на бяло написано, че приетото влакче има параметри, които не съответстват нито на проекта, нито на обявената обществена поръчка. По този повод ние водим и дело срещу доставчика на влакчето и вярваме, че ще можем да възстановим сумата, която Община Ловеч е платила, а това са близо 360 000 лева".

Цялото интервю с Минчо Казанджиев и Корнелия Маринова можете да чуете от звуковия файл.

Прочети цялата публикация