БНР | 21.08.2018 05:41:41 | 64

Среща в Брюксел между Доминик Рааб и Мишел Барние

Британският министър за Брекзит Доминик Рааб днес ще бъде в Брюксел за среща с главния европейски преговарящ Мишел Барние, след като преговорите бяха подновени миналата седмица. 

Засилват се обаче опасенията, че те могат да приключат без сделка. 

Преговорите бяха подновени миналия четвъртък след кратка лятна почивка, но двете страни продължават да не намират решение на трудния въпрос с ирландската  граница.

Доминик Рааб и Мишел Барние днес ще обсъдят бъдещите отношения между Великобритания и ЕС, а в сряда ще се фокусират върху нерешените проблеми по споразумението за напускане на организацията.

Очаква се също Доминик Рааб да говори за плановете на правителството за справяне с потенциалните рискове от излизане от съюза без сделка. В четвъртък британският кабинет ще публикува препоръки към хората и бизнеса в случай, че на преговорите не бъде постигнато споразумение. Според изтекла информация правителството е готово, в случай че няма сделка, да гарантира след Брекзит правото на оставане на европейските граждани в Обединеното кралство. В навечерието на посещението обаче Доминик Рааб заяви, че е убеден, че може да постигне следка с Брюксел до определния срок през октомври, т.е. само след осем седмици. 


Прочети цялата публикация