БНР | 21.08.2018 06:35:52 | 118

С. Димитров: левицата подкрепя освобождаването на Агайн


Депутатът от левицата Станислав Димитров заяви за "Хоризонт", че опозицията ще подкрепи поисканото от правителството отстраняване на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн заради казуса "Олимпик".

От друга страна, Агайн и отстранената ръководителка на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова, според Димитров, са "поредни бушони":

“Оставаме с усещането, че сме някаква държава на бушоните. Във всеки един момент правителството изгаря някакъв дребен чиновник, за да замаскира своята неспособност. Вие чухте ли адекватен отговор от страна на правителството? От правосъдният министър? Какво се е случило в Търговския регистър? Какви данни ще се загубят? Застрашават ли националната сигурност? Това са все отговори, които днес в Народното събрание, надяваме се, премиерът най-накрая да даде“.

Няма как властовите бушони да гърмят отгоре-надолу, отговори на колегата си от "левицата" Йордан Апостолов от обединените патриоти:

“И е нормално, лицата, които пряко управляват, наблюдават процесите в определена агенция, първо те да понесат своята отговорност. Бушоните не гърмят отгоре надолу. Прости физични норми, те се прилагат в обществено-политическия живот“.

В предаването "Преди всички" депутатът Апостолов допълни, че не познава назначената от квотата на "Атака" нова ръководителка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, но му прави впечатление бързото й кариерно развитие във властта.     


Прочети цялата публикация