БНР | 17.09.2018 12:41:53 | 97

Отборът на DGRM спечели състезанието в Кюстендил


В оспорвана 12 часова надпревара, отборът на DRGM, спечели първото ендюранс - отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман“, което се проведе вчера на писта „Пауталия“ в град Кюстендил. Димитър Гайдов, Алекс Джулиан, Матео Бурци и Грегори Морин, който е шампион по картинг на Соди, мериха сили с още 27 отбора от България и чужбина.

На призовата стълбичка, второто място зае ATR team Brask, в който се състезаваха Витантонио Луици - бивш пилот от Ф1, Колин Браун - световен шампион по картинг, победил Люис Хамилтън за титлата, както и Фабио Полевски и Алесио Печини. Белгийският отбор La dream team, в който се състезава четирикратният световен шампион на Соди, Кевин Капрас, зае почетното трето място на Еко 12 часа на България.

В гордост за всички сънародници се превърна изцяло българският отбор на Пловдив рейсинг, които се класираха на четвърто място. Еко 12 часа на България бе първото по рода си събитие у нас и едно от най-големите моторспорт състезания за годината, в което взеха участие 110 пилоти от 11 нации, разпределени в 28 отбора.


Прочети цялата публикация