БНР | 05.10.2018 11:40:13 | 124

Волейболистките започват в Осака срещу световните шампионки


Националките по волейбол на България започват срещу действащия световен шампион Съединените щати мачовете си от втората групова фаза на Мондиал 2018 в Осака. Двубоят е на 7 октомври, неделя, от 7:25 часа наше време.

Женският национален отбор ще играе в група "F" във втората фаза на световното първенство по волейбол за жени в Япония. Двубоите от тази група са в Осака, като съперници на българките ще бъдат още Русия, Тайланд и Азербайджан. 

Във втората фаза се формират две групи по осем тима, съответно "Е" и "F", като в едната попадат първите четири от класирането в групите "А" и "D", а в другата първите четири от групите "B" и "C". Всички отбори влизат в съответния поток с актива си от победи, загуби, геймово съотношение и точки, които са записани от първата фаза на шампионата. В момента България дели седмото място с Азербайджан с по 6 точки. Водач е Италия с 15 точки, следван от отборите на САЩ с 13 точки и на Китай с 12.

Следващата среща изправя волейболистките на България срещу Русия, като мачът е на 8 октомври (понеделник), в ранни зори от 4:40 часа. На 9 октомври отборите ще почиват.

На 10 октомври националките се изправят срещу Тайланд от 7:25 часа. Тимът завършва участието си в тази група с двубой срещу Азербайджан, който е в ранната утрин на 11 октомври в 4:40 часа.

Прочети цялата публикация