БНР | 23.10.2018 00:35:11 | 89

Започва информационна кампания в защита на Пирин


Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ започват информационна кампания в защита на Национален парк Пирин в 9 града на страната. Срещите се организират с подкрепата на гражданите, които протестираха през цялата първа половина на годината срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО и опитите на практика да се унищожи защитеният му статут. Владимир Иванов от организацията Световен фонд за дивата природа заяви:

"Идеята е да събираме идеи, не само да информираме хората и да даваме рецепти. Пирин е национална и обществена кауза. Пирин принадлежи на всички българи, всички трябва да могат да решат съдбата му, а не само определен бизнес."

До края на месец октомври предстои да излезе окончателно решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин. На срещите ще бъде обсъдено с гражданите, които протестираха, как продължава кампанията и какви са екологичните проблеми в техния град, които ги вълнуват.


Прочети цялата публикация