БНР | 06.08.2019 03:42:47 | 76

Треньорът на Царско село: Самоубихме се ритуално


Старши треньорът на Царско село Никола Спасов бе разочарован след загубата с 0:2 от Левски. Новакът в елита даде сериозен отбор на "сините" и до 90-та минута държеше 0:0. След това играчите на символичните домакините допуснаха две грешки, а Левски ги наказа.

"Причината е само една - това е някакво ритуално самоубийство. Такова нещо не ми се беше случвало във футбола, явно и това трябваше да ми се случи - в 90-ата минута Левски да вкарат два автогола. Грешка на нашия вратар, абсолютно негова в 90-ата минута, а после и недоглеждането на Сергей с върната топка. Това е абсолютно ненормално и абсолютно наказание за нашите момчета, които направиха много в този мач. В никакъв случай не заслужаваха да загубят. Ние сме отбор, който в момента се изгражда. Не стояхме лошо днес. Левски преди головете имаха 2 положения през първото полувреме.

Ние имахме нарушения пред тяхната врата, които трябваше да използваме по-ефикасно, както и някои опасни контраатаки в края. Най-логичното беше ние да вкараме гол. После дойде безобразната грешка на нашия вратар. Жалко, жалко, съжалявам ги момчетата. Не помня да сме играли по друг начин и срещу Лудогорец играхме по такъв начин. Няма начин моят тим да стои в наказателното поле и да се брани.

При всички положения е ясно, че има разлика между елита и Втора лига. Има катастрофални мачове като този в Русе, които са пример как не трябва да се играе и подхожда към двубой. Сигурен съм, че с времето отборът ще заиграе по-добре. Липсва стиковка, липсва самочувствие в определени моменти. Това трябва да се случи по най-бързия начин в следващите мачове", заяви Никола Спасов.

Прочети цялата публикация