OFFNews Политика | 11.08.2019 20:42:10 | 101

Какви ги наговори Борисов само за ден в Туркменистан (видео)


Във втория ден от посещението си в Туркменистан премиерът Бойко Борисов сътвори колекция от словесни бисери, които не попаднаха в прессъобщенията, публикувани на gov.bg - официалната страница на българското правителство.

Видеозаписите от изказванията пред пресата обаче са запечатали риторичните постижения на Борисов, част от които публикуваме тук:

"Единственото, което съм си поискал, се'а да ми дадат един автомобил - да си го карам, да се разкарвам. Понеже виждам, че тука Ладите са подменени само с Мерцедеси. И съм се уговорил един ключ да ми оставят, искам да си разгледам, така малко да си покарам... Ми където искам в края на краищата...Не съм питал: може ли, не може ли. Ще се разходя малко, да разгледам, щото имаме вечеря с вицепремиера, така в това време..."

"Ние вече толкова много инвестиции имаме, че нямаме работници - да ги привличаме. Проблемът в България е с работната ръка в момента"

"Това, което положихме като усилия с Фолксваген и продължаваме да го полагаме (...) с добрата работа на правителството, на отделните министри ние си направихме, без да го искаме дори, огромна реклама в света..." 

"Това е като на футболния терен - излизат отборите, бият се, но това не ги кара президентите да... говоря в Европа, при нас е малко по-различно...така че му казах: Тайпи, боря се докрай. И той знае." (коментар за конкуренцията ни с Турция за завода на Фолксваген - б.р.) 

Прочети цялата публикация