БНР Стара Загора | 16.08.2019 07:37:10 | 68

Продължава издирването на предполагаемия убиец на 7 -годишното дете от село Сотиря


Все още не е открит издирвания предполагаем убиец на 7-годишното дете в сливенското село Сотиря. Засилено е полицейското присъствие в селото.
Вчера през деня там беше убито 7-годишно момиче. Детето е било открито край селото с множество травми по тялото, прието е в Спешна помощ около 14.00 часа, но в следствие на раните си е починало.

Главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов обяви на пресконференция, че все още предполагаемият извършител - 21-годишният Мартин Стоянов Трифонов, не е открит. Претърсва се периметърът в планината около Сотиря и Сливен, а за извършителя той каза, че е криминално проявен, съден е за блудство, саможив и в много тежко социално положение.

Правят се претърсвания и на вилите в района, които са започнали от снощи. Използват се и кучета, от които той има страх. Търсят го полицаи, пожарникари, "Гранична полиция", включени са и военни полицаи.

По-рано сливенската полиция разпространи снимка на издирван 21-годишния Мартин Стоянов от Сливен. По първоначална информация заподозреният за тежкото престъпление е пиел пред магазина в селото, детето е отишло да си купи сладолед. Вероятно младежът е проследил жертвата си. Според полицията Стоянов е извършител на множество кражби във вилната зона в района.

Снощи хеликоптер е облетял района с термокамера.

Момиченцето е живеело с баба си, родителите му работят зад граница. Детето е посещавало местната детска градина, която през август е в летен отпуск.

Подробности от Георги Манев в прикачения звуков файл.

Прочети цялата публикация