БНР Стара Загора | 25.08.2019 06:49:13 | 48

Молдовци, взривявали банкомати, са бегълците от Старозагорския затвор


Продължава издирването на двамата молдовци, които вчера избягаха от затворническо общежитие в Стара Загора. Лицата са пуснати за общонационално издирване. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е разпоредил спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая.

Двамата бегълци са  молдовци, които излежават присъда от 4 години и 8 месеца. 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи са прескочили оградата на общежитието в Стара Загора вчера малко преди 16 часа. Двамата заедно с 23-годишният им сънародник Дионис Коджукаро са осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък, от които откраднаха близо 90 хил. лв. На 9 юли т.г. Окръжният съд в Стара Загора постанови те да излежат присъдите си при общ режим, заради което са били в общежитието. Служебните им защитници припомниха, че тримата са споделили, че идват от много бедни семейства в родината си. По време на процеса са се разстроили и дори са плакали в залата.

По време на делото стана ясно, че молдовците имат и богато криминално минало. Има данни за техни престъпления в родината им, както и в Италия и Германия.

Прочети цялата публикация