БНР Стара Загора | 05.09.2019 12:09:35 | 124

Събарят 96 незаконни къщи край старозагорския квартал "Лозенец"


96 незаконни къщи ще бъдат съборени край старозагорския квартал "Лозенец". Те са разположени в парк "Борова гора" в близост до мястото където през последния уикенд избухна пожар. Тогава огънят достигна и до Дома за медико-социални грижи за деца и се наложи част от децата в него да бъдат евакуирани. "Днес подписах заповедите за събарянето им", потвърди пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.
От утре протоколите ще бъдат залепяни по къщите, като екипи на полицията ще придружават общинските служители. Срокът за обжалване от страна на собствениците е 14-дневен. 
Това ще бъде четвъртото поредно премахване на незаконни къщи край квартал "Лозенец". Първите бяха премахнати през 2014 г., действията на община Стара Загора за справяне с проблема продължиха и през 2016 г. 
През април тази година бяха съборени нови 54 незаконни постройки. Част от тях бяха масивни, на по няколко етажа и бяха разположени в зелени площи и в опасна близост до дере, както и до опожарявана няколко пъти гора. По време на последната акция кметът Живко Тодоров уточни, че нито един от обитателите на тези постройки не е подал молба за настаняване в общинско жилище.

Прочети цялата публикация