OFFNews Политика | 10.09.2019 15:47:24 | 65

Нови висини на компроматите: Докараха цигани на протеста срещу Гешев


Компроматното изкуство в България достигна нови висини. На протеста срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, който тече в момента пред Съдебната палата в София, бяха докарани цигани и нацепени батки.

Според официалната версия, която само малцина от мургавите протестиращи успяха да артикулират, те са хора на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков и затова протестират срещу Гешев. Нацепените батки пък били фенове на Митьо Очите и затова дошли на протеста.

Репортер на OFFNews обаче си поговори и с едните, и с другите. Ще се опитаме да предадем разговорът:

- Вие защо сте тук?

- За прокурор некакъв.

- Ама за или против него?

- Ба ли го, батка? Немам представа. Докараа ни от Перник и казаа тука да стоим.

- Гешев се казва прокурорът. Вие за или против него сте?

- За който ни кажат, за тоя че сме.

Още 2 часа преди началото на протеста сайтът ZaPernik.com публикува снимки как три автобуса с перничани от ромски произход тръгват за протест в София.

30 лева на човек са обещани на ромите от Перник, за да участват в театрото, разказваха охотно те.

По-труден беше разговорът с яките момчета, които играеха ролята на фенове на Митьо Очите. Те отказаха да коментират защо са тук и казаха, че се виждало от плакатите.

Тази вечер имаме неканени гости, започна речта си Велислав Величков от Гражданска инициатива "Правосъдие за всеки", която е организатор на протеста. Той припомни предишни случаи, в които провокатори са се опитвали да опорочат протестите и призова полицията да не допуска сблъсъци.

Прочети цялата публикация