БНР | 12.09.2019 05:43:14 | 66

Еднодневен формат и нова оросителна система за мотокросистите край Поморие


Нова оросителна система е изградена на мотополигон „Тотю Чакъров“ край село Порой, който в неделя ще посрещне състезателите в кръга от националния шампионат по мотокрос. Форматът на надпреварата ще бъде еднодневен, това съобщи кметът на Поморие Иван Алексиев.


„Откриваме есенният сезон. Тази година ни се струпаха много задачи – в момента излизаме от активния туристически сезон, в навечерието сме на откриването на учебната година, а и за да стане малко по-интересно, по-интензивно и по-атрактивно състезанието решихме, заедно с федерацията формата на надпреварата да е еднодневен. На състезателите ще е по-тежко и по-трудно, защото в един ден се събират тренировки за място и старт, но за публиката ще бъде много по-вълнуващо“, сподели Иван Алексиев.

„За нас това ще бъде второ домакинство на кръг от шампионата. През март, когато Март месец открихме мотосезона събрахме между 8 и 10 000 зрители въпреки, че беше студено. Сега мисля, че ще има много повече хора, защото месните жители отново са зажаднели за такъв тип състезание и втори път, защото туристическия сезон все още продължава и имаме много гости и туристи, които могат да дойдат да гледат надпреварата. Ние сме направили широка реклама на това състезание и мисля, че ще има много публика“, допълни кметът на Поморие.

„Всяка година подобряваме инфраструктурата на мотополигона. Тази година изградихме оросителна система. Това беше изключително важно  особено за този тип състезания, което се провежда есента. След сухото и горещо лято, пясъчна писта, мотори като тръгнат се вдига много прахоляк и за това изграждането на тази система беше наложително. Следващият сезон нашите намерение са да изградим една хубава трибуна, която да събира доста публика. Надяваме се да бъде готово догодина за старта на новото първенство. Състезанието сега ще има вход, но той е символичен – 2 лева. Цената в случай не е важна, но е хубаво да има вход, защото когато си платиш билет си малко или много по-отговорен“, завърши Иван Алексиев.

Близо 100 състезатели от 5 държави са заявили участие  в надпреварата. Официалното откриване на състезанието е в неделя, 10:15 часа. Входът за зрители е 2 лева.

Прочети цялата публикация