БНР | 16.09.2019 10:59:49 | 43

Борисов смята случилото се в БНР за „саботаж срещу правителството“


Случилото се в БНР беше саботаж срещу правителството, коментира в Пещера премиерът Бойко Борисов.

Борисов отговори и на президента Румен Радев, който във връзка с казуса каза, че „държавата се управлява от нечий телефон, а не през институциите“.

„Ако е неговият телефон, разбирам, може би знае, защото това бе саботаж… срещу правителството, срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която лично защитих. И съм сигурен, че тя знае, че не само правителството, а и ние като партия нямаме участие. Чист саботаж. Затова се надявам прокурорите в рамките на днешния, утрешния ден да приключат цялата тази работа“, каза премиерът.

Според Борисов няма как политиците да говорят непрекъснато по медиите и в същото време да се твърди, че у нас няма свобода на словото.

„Това ми е смешно и забавно как от всеки телевизор, който пусна или радио, се сипят – даже и обиди към правителството, и в същото време всеки, започващ да говори, казва: „Няма свобода на словото“. Как говориш по Би Ти Ви, или по „Нова телевизия“, или по „Канал 1“, а няма свобода. И то говориш през ден. Аз не съм стъпвал в БНР, може би като главен секретар (на МВР) да съм бил. Но дума не съм казал. Каквото искат това да правят. Свобода“, каза Бойко Борисов.

Прочети цялата публикация