БНР Стара Загора | 16.09.2019 14:39:30 | 33

Тракийският университет откри новата академична година в присъствието на земеделския министър Десислава Танева


В Тракийския университет бе тържествено открита новата академична 2019/2020 година. Церемонията се състоя на Форума на университета в Студентски град. Официални  гости на тържеството бяха министърът на земеделието, храните и горите г-жа Десислава Танева, съветникът на министъра на МОН проф. Костадин Костадинов, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-областните  управители на област Стара Загора Димитър Драчев и Петя Чакърова, цялото ректорско ръководство, представители на местни и държавни институции и бизнеса. 

Близо 9000 български и чуждестранни студенти от различни страни на Европа, Азия и Африка се обучават в шестте факултета на старозагорската Алма матер, филиалите, колежа и департамента към университета. 1400 първокурсници ще влязат за първи път в аудиториите на висшето учебно заведение, съобщи ректорът проф. Иван Въшин. От тази академична година новата специалност във висшето учебно заведение е Педагогика по изобразителното изкуство в Педагогическия факултет, а през следващата се надяваме да открием IT специалност, допълни проф. Въшин. 

Приветствие към всички отправи министър Танева. Голямото значение на Тракийския университет за развитието на града и общината подчерта и кметът Живко Тодоров.

Молебен за здраве и благополучие отслужи протосингелът на Старозагорската митрополия архимандрит Богослов. Начало на новата академична година в Тракийския университет бе отбелязано и с откриването на многофункционална спортна зала "Арена Академика". 


Прочети цялата публикация