БНР Стара Загора | 23.09.2019 06:55:19 | 22

Кандидат за кмет сигнализира прокуратурата за изчезнали от центъра на Стара Загора плочи


Кандидатът за кмет на Стара Загора Янко Янков ще внесе сигнал в прокуратурата за безстопанственост, ако на сесията на Общинския съвет в четвъртък, 26 септември, не получи отговор къде са плочките тип „кокалче“, извадени от градския център. Намерението си той декларира в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора."На центъра преди пет години сменихме плочките. По данни от Общината тогава са сложени 4,8 дка квадрата "кокалчета". Сега ги извадихме и сложихме гранит. Въпросът е къде отидоха плочките? Тогава нямаше европейски програми, платихме ги. Стотици хиляди левове, от нашите пари, на старозагорци. Къде отидоха? Няма ги в кварталите, няма ги по селата, няма ги в складовата база на Общината. Пуснах писмено питане и, ако до сесията не ми отговорят, пускам сигнал за безстопанственост, защото това са щети за стотици хиляди левове", категоричен е кандидатът за кмет. 
Инфраструктурните проекти и качеството на тяхното изпълнение са основните му забележки към управлението на Стара Загора досега. Към недостатъците на местната власт той прибави и лошото финансово състояние на общинските фирми и разпродаването на общински имоти.
На изборите на 27 октомври той ще се яви с пълна листа от 51 кандидати за Общински съвет, на която е водач. Янков дава заявка в следващия Общински съвет да влязат поне петима непартийни специалисти от различни сфери на обществения живот, които по думите му „ще работят само в интерес на града и хората в него”. Преди 4 години групата „Истината за Стара Загора” участва на местните избори с гражданска листа, а старозагорци тогава гласуваха доверие на двама от кандидатите-Янко Янков и Ивета Лазарова.
Янко Янков прогнозира, че кампанията за местните избори ще бъде „мръсна“. Какво сподели още той в ефира на Радио Стара Загора, чуйте в прикачения звуков файл. 

Прочети цялата публикация