БНР Стара Загора | 25.09.2019 10:13:32 | 37

Изтеглиха в ЦИК номерата на партиите и коалициите за местните избори


На открито заседание в ЦИК с жребий бяха изтеглени номерата на общо 66 партии и коалиции, регистрирани за участие в местния вот на 27 октомври.

От изтегления жребий е ясно, че партия ГЕРБ ще е под номер 43, ДПС ще е с бюлетина номер 55, на партия "Воля" се падна бюлетина 51, на "Атака" номер 4, НФСБ ще е с бюлетина номер 8, а "Демократична България" с последния номер - 66.

По същия начин ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите на партиите и коалициите в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР.

Под номер едно в бюлетината ще бъде политическа партия БЗНС.

Жребият е традиционната процедура, която определя номерата, под които партии и коалиции фигурират в бюлетината за гласуване. Членове на ЦИК изтеглят имената на партиите и коалициите, други техни колеги теглят от друга прозрачна урна номерата. 
Четири вида са бюлетините за изборите на 27 октомври, една за общински съветници, където ще се гласува и с преференция. Отделно ще е бюлетината за избор на кмет на община.

В София, Пловдив и Варна, където има районно деление, ще се избират и кметове на райони. Четвъртата е за избор на кмет на кметство в населените места с 350 и повече жители.


Прочети цялата публикация