OFFNews Политика | 02.10.2019 08:40:25 | 24

Фандъкова: Изграждаме Биотехнологичен парк за изследвания във фармацията


Планираме изграждане на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически инвеститор в сферата на фармацията и здравните грижи. Това са две от задачите в програмата ми за развитие на София в следващите години.

Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС, по време на среща с екипа на компанията „Фармалекс“. „Проектът за Биотехнологичен парк е предложение, което идва от Вас и с подкрепата на компаниите от сектора, ще успеем да го реализираме“, каза тя.

В Биотехнологичния център ще се развие иновативна среда за изследвания и нови технологии в сферата на фармацията, биотехнологиите и здравните грижи. 

„Фармалекс“ е българо-немска фирма, която наскоро разшири своята дейност в София като отвори нов офис, в който работят химици, биолози и фармацевти. От компанията обясниха, че част от младите хора са учили и работили в чужбина, но атрактивните работни места и възможностите за реализация са ги мотивирали да се върнат в София.
По време на срещата бяха обсъдени и мерките за подобряване на чистотата на въздуха – смяната на печките на дърва и въглища на 1/3 от домакинствата, които сега се отопляват по този начин с по-екологични, и рестрикции за автомобилите, които замърсяват.

Фандъкова представи и проекта за Зеления ринг – линейни паркове и велоалеи по старата жп линия. Планът за първия етап, от гара „Пионер“ до „Слатина“, е готов и догодина може да започне реализацията му.  

Прочети цялата публикация