БНР Стара Загора | 03.10.2019 07:49:21 | 29

„Инспекция по труда“ са направили 10 проверки в „Ремотекс –М“ в Раднево


В дирекция „Инспекция по труда“ в Стара Загора са постъпили 4 сигнала за неизплатени трудови възнаграждения в предприятието „Ремотекс –М“ в Раднево, като последният сигнал е от август месец, а два са от едно и също лице, обясни Йордан Йорданов, от инспекцията по труда в Стара Загора. Припомняме, че във вторник работници от радневския завод за машиностроителна техника „Ремотекс-М“ излязоха на протест, заради неизплатени заплати. В предприятието работят над 280 души, които не са получавали възнаграждения от април досега.

Според Йорданов на предприятието са извършени 10 проверки, от които 5 са свързани само с неизплащането на заплатите. Установени са и предпоставки Главна инспекция по труда да предяви иск в съда за обявяване на дружеството в несъстоятелност. „Ако съдът обяви това, работниците ще могат да получат своите заплати от фонда за гарантиране на вземанията.Ще продължим проверките на предприятието, но за съжаление дружеството не изпълнява нашите предписания, каза Йорданов.

Той допълни, че „Инспекцията по труда“ извършва и проверка на инцидента в ТЕЦ "ЕЙ И ЕС" Гълъбово, при който в понеделник пострадаха двама работници при почистване на помпена станция за отпадни води в централата

Прочети цялата публикация