БНР | 08.11.2019 14:58:28 | 69

ДБ отрича твърдения за връзки с комунистическата номенклатура


Партия "Демократична България" определи като "политически цинизъм" нападките на президента Росен Плевнелиев, че нейни политици са свързани с бившата комунистическа номенклатура. В четвъртък и премиерът Бойко Борисов отправи критики към десницата.

От партията припомнят, че дори и ГЕРБ е включила в листите си значителен брой "агенти и доносници на комунистическата Държавна сигурност". Те припомнят, че и във висшия ръководен орган на ГЕРБ има членове на бившата БКП.  

ДБ не приемат изказванията на политиците от ГЕРБ, в които се твърди, че са гласували по определен начин. Казват, че не гледат на своите избиратели и привърженици като на хора, на които някой може да нареди как и за колко да гласуват. Право е и тайната на вота. 

От "Демократична България“ предлагат прокуратурата да разследва изказванията на ГЕРБ затова как са гласували гражданите на София на балотажа.

От партията припомнят, че на балотажа не са подкрепяли никой от кандидатите за общински кметове, защото не са видели мерки за промени в управлението.

Прочети цялата публикация