OFFNews Политика | 06.03.2020 06:36:58 | 112

Нинова от Кърджали: Да подкрепим исканията на медицинските сестри и майките


През април 2019 година Борисов каза- давам 50 млн. за увеличение на заплатите на медицинските сестри. Сега е март 2020 и заплатите не са увеличени, а сестрите са в палатки пред МС и барикадирани в Партийния дом. Още ли му вярвате?

Това заяви в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова, където се включи в работата на общинската отчетно- изборна конференция на БСП. Според нея исканията на медицинските сестри са абсолютно справедливи.

"Работят по две смени, получават мизерно заплащане. Втора година ги лъжат. Нека подкрепим исканията им. На всеки може да му се наложи да влезе в болница. Те са ни необходими на нас, като пациенти, на лекарите в операционните, на обществото", коментира още Нинова. Тя смята, че здравеопазването е във все по-тежко състояние - и така ще бъде докато здравето е търговия, болниците не трябва да са търговски дружества.

"Преди майките на деца с увреждания да разпънат палатки пред МС, се срещнахме с тях. Дадохме им подкрепа Законът за личната помощ да не се отменя. Внесохме в Конституционния съд и Закона за социалните услуги. Цялата политика на правителството на Борисов е хаос в социалната сфера и безразличие към болезнени човешки проблеми", каза още Корнелия Нинова.

На отчетно- изборната конференция в Кърджали тя отговори на въпроси за актуалната политическа обстановка и състоянието на партията. Пред делегатите Нинова очерта задачите на БСП за следващите години. Тя продължава интензивните срещи в страната. В следващите дни ще посети Силистра, Плевен и Бургас.

Прочети цялата публикация