БНР | 19.03.2020 05:33:02 | 124

Преглед на българския печат


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че версиите за побоя на главния редактор на вестник "168 часа" са свързани само и единствено с неговата работа, пише "24 часа".

Слави Ангелов беше пребит във вторник вечерта пред дома си на столичния булевард "Дондуков" от двама души с профил на футболни запалянковци. Вестникът коментира със заглавие - въпрос "Ядоса ли Слави Ангелов футболни хулигани с публикации за войната между Васил Божков и братята Найденови?". Подобна поръчка струва до две хиляди лева.

Двамата нападатели са удряли с чук, ритали и удряли Слави Ангелов. Нападението е аналогично с побоя над маркетинговия директор на "Левски" Цветан Вълчев през август, пише още "24 часа".

В коментара си в "Труд", журналисткатаАнна Заркова, пострадала преди години при нападение с киселина, пише - "Всяка жестока саморазправа у нас е различна. Но всички те си приличат по три неща, като първото е, че остават безнаказани. Българинът най-често си казва - "Пада му се на тоя, добре, че не съм аз", се казва в  коментара.

Банките забавят ипотечното кредитиране, съобщава "Монитор". От следващата седмица банковите клонове ще работят на смени. Ще се предпочита онлайн обслужването.

150 лева ще е сметката за отопление на абонатите на "Топлофикация" за топлия февруари за двустайно жилище, информира "Телеграф". Въпреки топлия месец, сумата е по-висока от февруари 2019 г., коментират от вестника. Всеки абонат може да провери фактурата си в сайта на дружеството.

След срещата при президента вчера "Земя" цитира държавния глава, който призова институциите да не всяват паника и да успокояват българите. Румен Радев поиска решителни мерки срещу спекулата. Вестникът помества снимка от надпис, който срещаме на входа на почти всички аптеки "Маски няма, в аптеката няма спирт, гелове за ръце, ръкавици".

"Дума" пише на първа страница "БСП настоява за отваряне на държавния резерв". Социалистите разубедиха ГЕРБ да наказва медици при дебатите в пленарната зала по законопроекта за мерки при извънредното положение. Вестникът на БСП също цитира президента, който каза: "Институциите да не насаждат страх, ако искат дисциплина".

80 хиляди европейци са извън Европейския съюз заради затворените граници, пише "Монитор". Милиарди ученици по света не учат.

Брюксел ограничи достъпа до Общността за 30 дни в опит да намали разпространението на коронавируса.

И "Труд" не забравя проблема с коронавируса, в интервю за изданието, доц. д-р Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в столицата подчертава, че епидемията отстъпва, когато 70 на сто от хората преболедуват.

В коментар във вестника за ситуацията у нас и по света през последните седмици, Петър Кичашки пише: "И все пак животът е хубав. Хуморът и сатирата са могъща сила, която може да надвие и най-големия страх, да натика в ъгъла и най-голямото зло“.


Прочети цялата публикация