Fakti.bg | 20.03.2020 16:30:52 | 74

Пеле: Най-добър в света сега е Роналдо, но за всички времена съм аз


Футболната легенда Пеле обяви Кристиано Роналдо за най-добър футболист в съвременния футбол. Той даде интервю пред Youtube влогър, където обяви, че португалската звезда е най-добрия футболист в момента. "Днес мисля, че най-добър е Кристиано Роналдо. Той е най-стабилен, но не може да забравим и Меси, разбира се", изстреля Пеле.

Той бе запитан и кой е най-добър в исторически план, а отговорът със сигурност не изненада никой. "Трудно е да се отговори. Няма как да забравиш Зико, Роналдиньо, Ронадло. В Европа имаше играчи като Бекенбауер, Кройф. Сега, не мисля, че съм виновен, но мисля, че Пеле беше по-добър от тях. Защо? Защото всички ги сравняват с мен", бе откровен бразилецът.

Пеле обаче даде, може би, изненадващ отговор на въпроса кой според него е втория най-добър бразилец във футбола след него. "Мисля, че това е Неймар. Понякога се съмнявам в неговите качества, но това, което се случва на терена много бързо разсейват моите съмнения. Говорил съм с него няколко пъти. Изглежда е магнит за бъркотии. В един момент това кара хората да забравят, че той всъщност е страхотен футболист. Мисля, че е един от най-добрите в света, но често прави грешки, които се получават от желанието му да се докаже и това не е добре за него", каза Пеле.

Прочети цялата публикация