Fakti.bg | 25.03.2020 17:00:35 | 223

Уравнение със смъртоносни неизвестни


По Тодор-Живково време в моя роден Лом започна изграждане на захарен завод. Тръстиката трябваше да идва от Куба, а захарта да заминава за Съветския съюз. Още с първите копки, от земята изригна гейзер от топла миризлива вода. Някой каза, че тя е здравословна и една безкрайна опашка от хора с дамаджани се нареди пред извора. Напразно властите тръбяха, че доказателство за лечебните свойства на водата няма. Хората продължаваха да си я носят вкъщи и да се "лекуват".

Нещо подобно става във Франция днес. Един професор - Дидие Раулт, който е нещо средно между "Доктор Ох Боли" и Дон Кихот, заяви, че " Клорокин" лекува Коронавируса и хиляди французи затропаха по вратите на аптеките. Независимият във всяко отношение професор се превърна в символ на защитник на народа срещу спекулантите със скъпи лекарства. Неговата смела позиция е в противоречие с медико-изследователската върхушка, която изисква допълнителни тестове и време, докато бъде изнамерена подходящата ваксина. Хората обаче не ядат "домати с колци" и отлично разбират, че в основата на спънките срещу професор Раул, е разликата в цените между евтиния "Клорокин" и бъдещия медикамент.

От началото на епидемията до днес различни хипотези се появяват в пресата и по нета за случващото се. Първо привлече вниманието едно тревожно съобщение на двама китайски изследователи. То се появи в сайта ResearchGare. Според тях, вирусът COVID - 19 е изтърван следствие на човешка грешка. На 300 метра от лабораторията в Ухан се намирал пазара за влечуги, които се считат за деликатеси от китайците. Между тях и прилепи. Попаднал в гостоприемна среда, вирусът се разпространил без проблем. Това съобщение бе изтрито доста бързо от мрежата. Единственото опровержение, което китайски власти публикуваха е, че пазарът на влечуги не бил на 300 а на 1600 метра.

Остава без отговор въпроса, каква е точно функцията на тази лаборатория, класирана "Р4"? Според италианският журналист Паоло Лигори и израелският разузнавач - Дани Шохом, китайците са разработвали биологическо оръжие.

Френското общество в момента е изцяло мобилизирано в борбата с Коронавируса. След като премине Пика на епидемията, всичко свързано с кризата ще излезе на повърхността. Не на последно място е отговорността на медико-изследователската върхушка. Същата тази, която е ръководила търговските отношения с Пекин. Никой не може повече да скрие, че лабораторията в Ухан от която тръгна вируса е френска!

Собственик на лабораторията "Мерио" е милиардерът Ален Мерио. Той продава една своя лаборатория "Р4", предназначена за борба с вируси, по време на посещението на китайският президент Си Дзинпин в Лион през 2014 г.

Предприятието „Мерио“ е 100% частно, въпреки това сделката би трябвало да е сключена със съгласието на тогавашният президент Франсоа Оланд. Не може да се твърди, че тя е била съпроводена с ентусиазъм от научните среди на Франция. Съществуват няколко хипотези около това стратегическо решение. Самият Ален Мерио казва, че развитието на предприятието му има за цел Китай и САЩ. От капиталистическа гледна точка тази визия е напълно логична. В тези две страни се намират потенциалните пазари за лекарства. Производството в Ухан ще бъде винаги евтино, а цените на Запад винаги високи. Максималната печалба е смисъла на глобализацията. Настоящите събития доказаха, че производството на лекарства е по-доходно от добива на петрол.

Има и един друг факт. Лабораторията „Р4“ е изключително опасна за хората. Там изкуствено се създават вируси. След това, вирусите са подложени на „атаки“ от различни отровни химикали, докато се стигне до желания резултат – ваксината. Правят се тестове върху мишки и зайци, преди да се премине до реални проби върху хора. Много е възможно, французите да са предпочели всичко това да става в Китай, вместо във Франция.

Има едно неприятно предчувствие, подсилвано от различни военни анализатори, което касае реалната цел на китайското участие в изследванията. Това е съмнението в искреността на азиатците. Възможно ли е те да произвеждат в тази лаборатория вируси за масово унищожение? Докато Си Дзинпин е президент, тази хипотеза няма да бъде разработена.

Прочети цялата публикация