Fakti.bg | 26.03.2020 05:24:18 | 102

Украински министър застреля влиятелен предприемач


Бивш украински министър на външните работи беше арестуван по подозрение, че миналия месец е застрелял на вилата си влиятелен предприемач, обяви министерството на вътрешните работи, цитирано от AFP.

57-годишният Леонид Кожара беше начело на украинската дипломация от декември 2012 г. до февруари 2014 г. по времето на проруския президент Виктор Янукович, свален от власт от проевропейско въстание.

Бившият първи дипломат е заподозрян в предумишленото убийство на своя 56-годишен приятел Сергей Старицки - мениджър на рекламна къща и бивш директор на проруския телевизионен канал „Интер“. Той бе намерен мъртъв на 21 февруари в дома на Кожара близо до Киев, предаде БНР.

Кожара и съпругата му, които са били по това време у дома си, твърдяха, че Старицки се е самоубил, след като се затворил в отделна стая. Разследването обаче заключи, че той не би могъл да се самоубие. В съобщение националната полиция уточни, че „спор, последван от сбиване“ е избухнал между Кожара и госта му в деня на смъртта му, „докато били консумирани алкохолни напитки“.

Прочети цялата публикация