Fakti.bg | 26.03.2020 11:16:55 | 73

Турция ограничи износа на медицинска апаратура


Турските компании, които изнасят медицинска апаратура за обдишване, вече ще се нуждаят от разрешение от властите, за да го правят, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на издадения указ.

Смъртните случаи в резултат на силно заразното респираторно заболяване се увеличиха на 59 в Турция, а 2433 са потвърдените заразени през последните две седмици. Компаниите ще трябва да получат разрешение, за да изнасят респиратори и свързана с тях техника, кислородни апарати, дихателни тръби за интубация, минитори за интензивно наблюдение и друг вид медицинска апаратура, се посочва в указа, публикуван в турския държавен вестник.

Преди това Анкара заяви, че спира да изнася защитни маски, произвеждани в страната. Отделно министерството на вътрешните работи съобщи, че всички общински заседания през април, май и юни трябва да бъдат отложени, освен при извънредни обстоятелства.

Анкара предприе поредица от мерки за ограничаване разпространението на новия коронавирус, сред които забрана за излизане на хора над 65 години, затваряне на училища, кафенета и барове, забрана на масовите молитви в джамиите и преустановяване на спортните срещи и полетите.

Прочети цялата публикация