Fakti.bg | 26.03.2020 12:30:16 | 58

46 милиона американци скоро могат да останат без работа


Високопоставен представител на Федералния резерв на САЩ заяви, че в скоро време 46 милиона служители могат да останат без работа в страната.

Джеймс Булард, който е президент на Фед в Сейнт Луис, смята, че 46 милиона души в САЩ могат да загубят работата си в „краткосрочен план”. Причината е, че вече започнаха да затварят компании, които имат висока степен на контакт с населението по време на битката срещу коронавируса.

Става въпрос за хора, които в някаква форма по време на работния процес имат контакт или взаимодействие с населението, а това е според здравните власти не трябва да се случва, посочи финансовият експерт.

В Съединените американски щати бързо расте броят на заразените с новия коронавирус. Държавата обмисля по какъв начин да помогне на бизнеса, за да се избегне финансов колапс. Президентът Доналд Тръмп заяви, че трябва да се вземат мерки за спиране на заразата, но това не трябва да е за сметка на икономиката. По данни на Университета „Джонс Хопкинс” в САЩ заразените към този момент са близо 70 хиляди.

Прочети цялата публикация