БНР | 26.03.2020 13:47:49 | 16

Пета градска болница приема пациенти само за диализа заради случаи на Covid-19


Установени са 4 случаи на заразени с коронавирус в столичната Пета градска болница съобщиха от лечебното заведение. Болницата е поставена под карантина, като ще приема само пациенти за диализно лечение каза за БНР директорът на болницата д-р Борил Петров:

“Трима пациенти и един колега. Двама пациенти бяха в офталмологично отделение, бяха транспортирани в болниците, които са определени за лечение на коронавирус, третият пациент се установи във вътрешно отделение. Той се усложни трябваше да бъде приведен в реанимация... Три отделения - пулмологично и вътрешно отделение и реанимация, са под карантина“.

Борил Петров каза още, че медиците от карантинираните отделения ще се поставят под домашна изолация за 14 дни. Пробите за коронавирус на медицинския персонал от пулмологичното отделение са отрицателни, добави Петров.

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им.

Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус, уточни директорът на столичната 5-та градска болница д-р Борил Петров.

Прочети цялата публикация