БНР | 26.03.2020 15:35:18 | 44

Лидерите на Г-20 изразиха увереност: "Заедно ще преодолеем вирусната пандемия"


В четвъртък лидерите на страните Г-20 заявиха, че са готови да засилят световните мрежи за финансова безопасност, като призоваха за повече координация по отношение на частния сектор и изразиха увереност, че "заедно ще преодолеем пандемията от коронавирус".

В съвместното изявление на лидерите от Г-20 се посочва, че ще предприемат всички необходими здравни мерки и ще потърсят адекватно финансиране за овладяване на пандемията, поемайки ангажимент да представят единен фронт срещу коронавируса.

"Справянето с пандемията и свързаните с нея здравни, социални и икономически въздействия е наш абсолютен приоритет", обещаха те и поеха ангажимент да защитават живота на хората, да защитават работните места и доходите.

"Нашият отговор изисква прозрачен, здрав, широкомащабен и координиран отговор", се посочва в съвместното изявление на лидерите на Г-20, като те са ангажирани с възстановяване на доверието, запазване на финансовата стабилност, възраждане на растежа и по-силното му възстановяване.

Те се ангажираха да помагат на всички страни в нужда и да координират мерките за обществено здраве и финансовите мерки.

"Ние сме силно загрижени за сериозните рискове, на които са изложени всички страни, особено развиващите се и най-слабо развитите страни, и по-специално Африка и малките островни държави", се посочва в съвместното им изявление и добавиха, че бежанците и разселените лица са изправени пред "особен риск".

Те също така се ангажираха с всички необходими здравни мерки и финансиране за овладяване на пандемията и защита на хората, включително на най-уязвимите.


Прочети цялата публикация