Fakti.bg | 26.03.2020 20:30:35 | 124

Защо слагат черупки от яйца в супата?


За ползите от яйцата се говори от десетилетия, но знаехте ли, че дори и черупките имат своите добри страни. Читателка на jenata.blitz.bg разказва за своя опит с тях и споделя за трик, който ползва, когато вари пиле за супа. Ето какво разказва тя:

„Най-често слагам черупките в бульона, който приготвям за супичка с месо. Цял живот имаше нещо ужасно, което ме дразнеше при приготвянето на супи, но с този трик се преродиха, а всички у дома го одобряват.“, споделя жената.

„Една съседка ми каза да измия черупките от едно сварено яйце и да ги сложа в бульона на месото. После предупреди, че трябва да ги извадя преди да сервирам хапването. Все пак не искаме някой да счупи зъб.

Първоначално бях скептична, но щом го пробвах, се преродих. Цял живот оставах отвратена от кафявия и блудкав цвят на бульона и мръсотиите, които излизат от месото. Но оказа се, че яйчените черупки „пречистват“ бульона и го правят бистър.

Така хем супата е вкусна, хем бульонът е „чистичък“. Откакто започнах така да приготвям супите всички у дома изяждат всичко. Пробвайте! Няма да съжалявате“, зове домакинята.

Прочети цялата публикация