БНР | 27.03.2020 00:37:15 | 80

САЩ надминаха Италия и Китай по брой заразени с коронавируса


В Съединените щати вече има най-много регистрирани с коронавирус, съобщи BBC. Броят на заразените там надхвърли 82 000 души. Данните идват на фона на желанието на президента Тръмп американците да се върнат на работа възможно най-бързо, след като през последните дни беше съобщено за 3 милиона и 300 хиляди безработни.

Според статистика на АФП заразените в Италия вчера са били 80 539, а в Китай - 81 285. Малко по-рано "Ню Йорк таймс", който събира свои данни, също съобщи, че САЩ са надминали по този показател Китай, откъдето тръгна епидемията през декември миналата година, и Италия, в която има най-много починали.

В Италия смъртните случаи, свързани с Ковид-19, са 8165 - значително повече от тези в САЩ (1178).

Световната здравна организация предупреди във вторник, че САЩ и тяхното 330-милионно население може да надминат Европа и да станат епицентър на пандемията. На брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп каза, че първото място на САЩ по брой заразени в света се обяснява с добре работещата система за тестване, посочва ТАСС.

"Правим тестове на невероятно много хора, заяви президентът. Убеден съм, че е невъзможно да се каже кого тестват в Китай и кого - не. Според мен това е доста сложно. Никой не знае какви са цифрите в Китай", допълни той.

Прочети цялата публикация