Fakti.bg | 28.03.2020 14:06:37 | 67

Нов шок в Левски заради коронавируса


Футболистите на Левски са минали тест за коронавирус, твърдят източници от медицинско заведение в София, пише БЛИЦ.

Опасната зараза, която върлува в цял свят доведе до спирането на футбола, включително и в България, а вчера от "Герена" съобщиха, че заплатите на играчите са намалени с 50%. Футболистите не само подписвали анексите към договорите си, съгласявайки се с орязването, а и минали тест за COVID-19. От медицинските среди съобщават, че играчите на Левски са се изредили един по един при медицинските лица, които се явили на "Герена" в петъчния ден.

На футболистите на Петър Хубчев бил направен тест за коронавирус, включително и за aнтитела, чрез който се установява дали са преболедували COVID-19. Часове по-късно лекарите обявили резултатите, които били негативни. Това успокоило всички на "Герена", най-вече играчите, които първоначално изпаднали в шок, когато им сервирали новината, че ще ги тестват за COVID-19, но след излизането на резултатите се успокоили.

За теста за доказване на антитела професор Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса обясни: "Това може да се получи, ако се заразиш днес, след четвъртия ден вече може да започнеш да отделяш вируса и да заразяваш, а на 5-ия ден да получиш симптомите, които да се задълбочават и чак на 7-10 ден от началото на заболяването да получиш антитела, които много по-лесно и бързо могат да се докажат в капчицата кръв."

Припомняме, че преди две седмици един от футболистите на Левски - Найджъл Робърта, беше тестван за COVID-19, след като имаше симптоми. Голмайсторът на "сините" беше във ВМА, където установиха, че той не е болен. Резултатите от теста му бяха отрицателни, както и тези, на които левскарите са се подложили вчера. За момента обаче от "Герена" не съобщават новината.

Прочети цялата публикация