Fakti.bg | 01.04.2020 13:30:25 | 122

В Реал Мадрид смятат, че първенството в Испания няма да се поднови


Треньорското ръководство на Реал Мадрид имаше желанието да се подготви за всички възможни сценарии, които могат да се зародят поради пандемията от коронавирус.

През последните дни обаче заразените в Испания, както и смъртните случаи вследствие на вируса непрестанно се покачват. В клуба се зародил песимизъм, че футболът до края на сезона изобщо ще бъде подновен. Освен, че от Реал не виждат светлина в тунела, те изобщо не планират отборни тренировки в близкото бъдеще.

Високопоставен служител на клуба разкрива пред AS: „Към този момент не се планира подновяването на тренировките. Футболът няма да бъде възобновен, преди да се открие действащо лечение или ваксина против вируса“. Той също така споделя, че на „Сантяго Бернабеу“ цари депресията и унилостта, а треньорът Зинедин Зидан вече мисли за следващия сезон.

Същият песимизъм се наблюдава и в останалите клубове от елита на Испания. Към този момент Ла Лига едва ли би искала да отпише всякакви варианти първенството да се поднови, тъй като съвременният футболен бизнес е до голяма степен зависим от провеждането на мачове.

Клубовете си дават сметката, че подновяването на шампионата е рисково и малко вероятно. Те си задават въпроса какво би станало, ако някой футболист даде положителна проба за COVID-19 веднага, след като срещите се подновят. Това би наложило поставянето под карантина на всички негови съотборници и целия треньорски щаб, което ще доведе до ново прекъсване на футболните мачове.

Подновяването на европейския футбол изглежда още по-невероятно. Всички европейски държави вече затегнаха контрола по границите си, а някои дори изцяло ги затвориха. Подобно на Китай, страните от стария континент ще искат да ограничат максимално пътуването на хора, така че да бъде спряна заразата.

Прочети цялата публикация