Fakti.bg | 09.04.2020 09:46:41 | 66

Дел Боске: Неймар е симулант с труден характер


Бившият селекционер на испанския национален отбор Висенте дел Боске призова футболната федерация на страната да направи всичко възможно да завърши вътрешното първенство, но само при положение, че здравето и сигурността на всички участници са гарантирани.

"Вътрешният шампионат трябва да бъде завършен. Трябва да бъде излъчен шампион, изпадащи, влизащи. Но футболът трябва да се поднови, единствено когато условията са еднакви за всички. Ако се налага, ще се играе цяло лято, но трябва да има футбол, едва когато ситуацията се нормализира. Вярвам, че футболистите поддържат форма. Едва ли си седят вкъщи и не правят нищо. Със сигурност тренират в домашни условия и когато първенството се поднови, за кратко ще влязат във форма", каза Дел Боске.

Дел Боске, който изведе Испания до световната титла през 2010 година, предупреди Барселона, че ще направи грешка, ако върне в състава Неймар.

"Неймар е труден характер. Той не е добър пример за останалите, но иначе е страхотен играч. Ако трябва да кажа петимата най-добри в света, той ще бъде в този списък. Но на терена често мами, той е симулант. А освен това, спомнете си как напусна Барселона", каза Дел Боске.

Прочети цялата публикация