Fakti.bg | 10.04.2020 11:38:06 | 59

Италия потвърди: Кривата тръгна надолу


Италия потвърди, че броят на заразените с коронавирус започва да спада, което е положителна новина на фона на големия брой загинали в страната.

Италия все още е на първо място в света по брой загинали от COVID-19: общо 18 279 души. Президентът на Висшия институт за здравеопазване Силвио Брузаферо разкри, че кривата „ясно показва“ понижение на случаите и това е положителен знак.

Здравният експерт обаче посочи, че това не трябва да дава основание на италианските власти да свалят гарда, предаде агенция ANSA. Пикът на болестта изглежда е отминал на Апенините, и се очаква постепенно броят на заразените и жертвите да спада. Заразените от коронавирус в Италия към този момент са 143 626. Първи са Съединените щати с 468 895 случая на COVID-19, следвани от Испания със 157 022.

Италианското правителство е решило да продължи до 3 май карантината, наложена заради коронавируса, предадоха италиански медии, цитиращи източници от синдикатите. Срокът трябваше да изтече на 13 април. В страната са наложени стриктни мерки, които забраняват свободното движение, освен ако не е неотложно или за хранителни запаси.

Прочети цялата публикация