БНР | 14.05.2020 13:17:35 | 50

СГХГ кани от 19 май с творби на Щъркелов и съвременно изкуство


Културни институти вече отварят врати след края на извънредното положение.

Столичната библиотека отвори врати от днес за централната сграда, Детския център и филиалите - „Сердика”, „Люлин” и „Студентски град". Регионалният исторически музей на София отваря врати на 18 май, а Софийската градска художествена галерия – на 19-и, с отложената през март изложба на Константин Щъркелов. На втория етаж ще може да се види съвременно изкуство – от 1979 г. до наше време.

Работното време на Софийската градска художествена галерия ще бъде обичайното – от 10 до 19 часа, съобщи пред Радио София директорът й Аделина Филева.

Противоепидемичните мерки ще се прилагат. Още при отварянето ще влязат 25 души в различните зали, уточни още Филева. Движението за разглеждане ще бъде от ляво на дясно. Всеки трябва да си носи маска, а в книжарницата ще се предоставят ръкавици.

През деня ще се превят неколкократни дезинфекции на изложбените зали.

Ако скоро има откриване на изложба, то ще се прави на открито до галерията.

Във филиалите на СГХГ - галериите „Васка Емануилова“ и  „Дечко Узунов“, ще се пускат по по-малко хора, защото помещенията не са големи. Там са предвидени експозиции с творби на скулптора Марко Марков и на Дечко Узунов.

Чуйте повече в звуковия файл.

Прочети цялата публикация