БНР | 15.05.2020 08:36:21 | 48

Обработват варненския плаж с активен хлор


Варненският плаж ще бъде дезинфекциран веднъж или два пъти на всеки десет дни - това съобщи за Радио Варна Антоанета Тончева, управител на Общинско предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дезакаризация”​. Първата обработка на пясъка ще е един или най-много два дни преди да отвори плажът. Дезинфектантите са на базата на активния хлор:

"Хлорът е достатъчно добър дезинфектант, доказан от много години. Ултравиолетовите лъчи на слънцето са също  добър дезинфектант. Те убиват също вирусите и микробите, така че няма нужда от стриктна дезинфекция на пясъка."

Досега тази дейност е била формална, каза Тончева и уточни, че са я извършвали според изискванията. 

"Тази година ситуацията е различна. Стремежът и на нас като общинско предприятие, и на концесионерите, които са във връзка с нас, е задължително да се обхване с дезинфекция градската плажна ивица. "

Пясъкът и шезлонгите ще дезинфекцират рано сутринта, когато няма хора на плажа. Действието на препарата е между 15 и 20 минути.

Продължава ежедневната, задължителна и неколкократна дезинфекция на крайбрежната алея, както и около заведенията в района.

Тончева е категорично против дезинфекция от въздуха, при която "се излива хлор над главите на хоратаНие няма да го правим. Надявам се на някой да не му хрумне тази безумна идея. "

Чуйте повече в прикачения файл:


Прочети цялата публикация