Fakti.bg | 16.05.2020 09:58:44 | 56

Кой да стане национален селекционер на мъжкия ни волейболен състав?


Във волейбола ни има разнобой за това кой трябва да е треньор на националите ни, научи в-к "Меридиан мач". Отговорните фактори били разделени между досегашния селекционер, чийто договор изтече - италианецът Силвано Пранди и Николай Желязков, който е шампион с Нефтохимик за последните 2 сезона. Освен тях обаче треньорската комисия, оглавявана от Людмил Найденов, разглежда още имена. Именно мениджърът на Марек е за налагане на родните специалисти. Показателно за това е неговото скорошно изказване: "Искам българският треньор да се отличава и да е за пример."

В треньорската комисия са още Георги Петров, който според мнозина също заслужава да е национален селекционер, Владимир Котев, Георги Божилов и Евелина Арсова.

"Със сигурност ще обявим националния треньор и то не само на мъжете, но и за други възрасти, на заседанието на Управителния съвет, което ще проведем до края на месеца. Аз имам фаворит, но не е редно да го обявявам. Както и не мога да кажа кои имена разглежда треньорската комисия. Оттам ще ни отправят предложения. Имаме да решаваме и други важни неща. Скоро ще обявя дневния ред", каза президентът на волейболната федерация Любомир Ганев.

Освен треньорския пост в мъжкия ни представителен тим, друг казус е кой ще бъде координатор на националните отбори. За новия пост конкуренти са президентът на Левски Владимир Николов и мениджърът на женския тим на Марица Борис Халачев. Ганев пък бе категоричен, че и следващият УС ще бъде с видео връзка. "Още няма да се събираме, не искам да поемаме рискове", отсече Ганев.

Прочети цялата публикация