OFFNews Икономика | 17.05.2020 10:27:29 | 77

Борисов похвали строителството на път, за който плащаме по 23,8 млн. лв. на километър


Премиерът Бойко Борисов похвали темповете по строителството на продължението на Околовръстното шосе в София между ж.к. Младост и Цариградско шосе. Въпросното трасе, въпреки че не е магистрала, е изключително скъпо. 

За 6-километровия участък първо бяха заделени 123 милиона лева, но после правителството реши, че няма да стигнат и наду бюджета до 144 милиона лева. Така излиза, че този път струва на българските данъкоплатци по 23,8 милиона лева на километър. Реално само тази отсечка струва колкото строителството на цялата 117-километрова магистрала Марица.

Днес министър-председателят използва фейсбук профила си, за да благодари на строителите и проектантите на пътя и публикува снимки от работата на обекта.

"Работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между Цариградско шосе и квартал „Младост“. Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването ще бъде по-бързо и безопасно. Трафикът по това трасе е изключително натоварен, през него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден. Участъкът е с дължина 6 км, строи се в срок и трябва да бъде завършен до края на следващата година. Запознах се и с визуализацията на обекта. Благодаря на всички строители и проектанти за добрата работа", написа Борисов.

Прочети цялата публикация