OFFNews Икономика | 17.05.2020 10:27:30 | 76

Борисов похвали строителството на път, за който плащаме по 23,8 млн. лв. на километър


Премиерът Бойко Борисов похвали темповете по строителството на продължението на Околовръстното шосе в София между ж.к. Младост и Цариградско шосе. Въпросното трасе, въпреки че не е магистрала, е изключително скъпо. 

За 6-километровия участък първо бяха заделени 123 милиона лева, но после правителството реши, че няма да стигнат и наду бюджета до 144 милиона лева. Така излиза, че този път струва на българските данъкоплатци по 23,8 милиона лева на километър. Реално само тази отсечка е "глътнала" колкото строителството на цялата 117-километрова магистрала Марица.

Днес министър-председателят използва фейсбук профила си, за да благодари на строителите и проектантите на пътя и публикува снимки от работата на обекта.

"Работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между Цариградско шосе и квартал „Младост“. Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването ще бъде по-бързо и безопасно. Трафикът по това трасе е изключително натоварен, през него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден. Участъкът е с дължина 6 км, строи се в срок и трябва да бъде завършен до края на следващата година. Запознах се и с визуализацията на обекта. Благодаря на всички строители и проектанти за добрата работа", написа Борисов.

Прочети цялата публикация