БНР | 20.05.2020 09:02:01 | 72

Матей Казийски трябва да реши дали да остане в Италия, или да се върне в Азия


Българският волейболист Матей Казийски даде интервю пред volleynews.it, от дома си в Тренто, където изкара част от карантината по време на пандемията от коронавирус. Той обяви, че има предложения да продължи кариерата си в Италия и Азия.

"Почти изцяло прекарах карантината тук в Тренто. Когато напуснах Япония, за да дойда да играя във Верона, епидемията вече се беше развила, но не беше толкова широко разпространена, колкото в Италия. Беше по-опасно да дойда тук, но се върнах заради работата, без особено много проблеми. Просто ни измерваха температурата. Бях седмица, може би десет дни във Верона, изиграх един мач в Латина и тогава блокираха всичко", разказва Казийски, цитиран от БТА.

"Създадох си дом и семейство тук в Тренто. Имам твърде силна връзка, за да имам съмнения, че ще живея тук след края на кариерата си. Ако ме бяхте питали преди 10 години, щях да ви кажа, че ще се върна в България, но сега Тренто е мястото, където обичам да се връщам. Тепърва ще решавам къде ще играя. Първо трябва да видим дали ще има сезон. Сега изглежда, че всичко върви добре, така че съм уверен и всички се надяваме, че ще можем да играем. Имам няколко предложения измежду Италия и Азия и ще трябва да избирам", заяви още бившият национал.

Прочети цялата публикация