БНР Стара Загора | 22.05.2020 10:17:27 | 12

М. Йорданов, фирма "Кремък": Професионални съвети по сигурността ще получи всеки, който се обърне към нас за подкрепа.


Пандемията от коронавирус влоши социалното положение на много хора в България. Доста наши сънародници се завърнаха от чужбина и също са без работа. Очаква се и увеличение на престъпността. Такава е ситуацията и в цяла Европа.Данни от Франция, Белгия, Италия, Германия сочат, че се наблюдава презапасяване със средства за самозащита и буквално изпразване на оръжейните магазини. 

Как могат фирмите и гражданите да се предпазят в тази ситуация- ще разговаряме с Митко Йорданов, основател на “Кремък”, една от най-големите фирми за комплексна сигурност в България с над 1300 служители.


РСЗ: Г-н Йорданов, какво сочи вашият опит  – има ли ръст на посегателствата върху имуществото на граждани и фирми в момента в България?

М. Йорданов: Аз като експерт по сигурността не бих искал да насаждам допълнително страх и безпокойство у гражданите на фона на и без това сложната епидемиологична и икономическа ситуация в страната. Данните на МВР , а и нашите наблюдения сочат за спад на престъпността в периода на извънредното положение. Ние следим криминогенната обстановка постоянно и работим много усилено за превенция и запазване на ниския ръст на престъпността. За 28 години, откакто сме на пазара на услугите по сигурността, натрупахме значителен опит, преминавайки през различни етапи на развитие, а също и икономически кризи. Това ни дава увереност, че сме достатъчно подготвени и адекватни на ситуацията в момента. Препоръката ми към гражданите и бизнеса е: нека не подминават с лека ръка въпросите по сигурността. Нека вземат мерки и да потърсят мнението на специалисти, защото предварителната подготовка е най-добрата защита.

РСЗ: Превенцията е много важна , но какво могат да направят компаниите, за да се предпазят, какви мерки могат да вземат? И какво предлага вашата фирма в тази посока?

М Йорданов: Превенцията е едно от най-важните звена в борбата срещу престъпността. Ние освен че постоянно препоръчваме превантивни мерки, също така не преставаме да се подготвяме  и усъвършенстваме. През годините успяхме да обучим достатъчно специалисти по сигурността и в момента разполагаме с десетки технически екипи, експерти в проектиране и изграждане на охранителни системи , а също така и стотици професионално подготвени охранители. Освен стандартните услуги по техническа охрана и видео наблюдение в момента име интерес за инсталиране на термокамери на входовете на предприятия и учреждения. Работим с най-добрите термокамери на пазара, които са лидер на пазара в това направление. Всичко това ни дава възможност да реагираме изключително бързо  и да отговорим адекватно и професионално на всеки, който ни потърси на територията на цялата страна. Изказвам своята огромна благодарност  към всички наши служители, които в тези трудни времена не се уплашиха и нито един не се отказа да изпълнява служебните си задължения с още по-голяма отговорност. Не само медиците в България и по света, а и ние сме на първа линия, за което получаваме ежедневно благодарности на нашите клиенти.


РСЗ: Малко повече да ни разкажете за услугите , които предлагате и дали от тях могат да се възползват и граждани, не само фирми?

М. Йорданов: Наш основен приоритет е да сме доверен партньор на бизнеса, като наши клиенти са повече от 150 индустриални обекта . Също така имаме изградени над 15 хил. обекта с технически системи за сигурност и видео наблюдение, включително и голяма част на граждани.Отново искам да заявя нашата готовност, че всеки, който се обърне към нас, ще получи на най-високо ниво професионална консултация и препоръки за сигурността си. И искам да уверя гражданите и бизнеса, че както и в медицината, така и при нас, ако се вземат навременни адекватни мерки, препоръчани от специалист, последствията ще са по –леки или няма да се стига до тях.


Прочети цялата публикация