Fakti.bg | 23.05.2020 06:23:03 | 49

Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета


Може да изглежда смешно, но много домакини правят съществени грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни. Повечето хора все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да промените кулинарните си навици. Оказа се, че някои от съставките, които обичайно се слагат в кюфтетата, "убиват" вкуса на месото.

От jenata.blitz.bg представят кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложите на тяхно място.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате.

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.

Прочети цялата публикация