Fakti.bg | 23.05.2020 06:47:39 | 53

Един от гигантите в отдаването на коли под наем обяви фалит


Един от световните лидери в отдаването на автомобили под наем - "Херц", е обявил процедура за фалит и поиска защита съдебна защита в американски съд в щата Делауер, след като бизнесът на компанията е сринат от коронавирус пандемията в света, съобщи Reuters.

Разговорите с кредиторите на "Херц" не са дали разултат. Международните регионални клонове на компанията, включително тези в Европа, Австралия и Нова Зеландия, не са включени в процедурата, започнала в САЩ, съобщиха от компанията.

Хиляди рент-а-кар автомобили на компания "Херц" на паркинга на Доджърс Стейдиъм в Лос Анджелис, 22 май, 2020 г.

"Херц", чийто най-голям акционер е милиардерът инвеститор Карл Айкан - собственик на почти 39 процента от акциите, пострада фатално от обявените от властите на САЩ забрани за пътувания, които блокираха хората по домовете им. Голяма част от приходите на "Херц" идваха от рент-а-кар офисите по летищата, които практически замряха след блокирането на въздушния трафик.

С близо 19 милиарда долара дългове и около 38 000 служители по цял свят в края на 2019 г., "Херц" е сред най-големите компании, станали жертва на пандемията.

Прочети цялата публикация