Fakti.bg | 23.05.2020 12:51:12 | 50

Може ли ЦСКА на Гриша Ганчев да заведе дело срещу ЦСКА 1948 за абревиатурата "ЦСКА"


Вчера главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов обяви, че червените са предприели мерки срещу ЦСКА 1948 относно абревиатурата и емблемата на фалиралия ЦСКА. Според Стоилов новият член на efbet Лига няма право да ги използва и поради тази причина ще се стигне до съд.

Законът обаче е категоричен, че конкретно за абревиатурата "ЦСКА" ЦСКА няма никакъв шанс да спечели съдебен процес. Причината е много проста - ЦСКА фалира и нито ЦСКА на Гриша Ганчев, нито ЦСКА 1948 юридически може да твърди, че е ЦСКА.

Стойчо Стоилов: ЦСКА-София ще съди ЦСКА 1948!

Нещо повече - синдикът на фалиралото дружество Дора Милева има пълно основание да заведе дело срещу двата клуба, че използват абревиатурата "ЦСКА" и не е изключено дори да го спечели. Любопитна подробност е, че това може да се случи и срещу всяка медия, която изписва ЦСКА или ЦСКА 1948 ЦСКА, и им дава титлите и купите на фалиралия клуб, защото това не отговаря на юридическата истина.

Относно казуса с емблемата нещата са малко по-сложни, тъй като "Ред енимълс" плати 8 милиона лева за активите на фалиралото дружество. Това им позволява да използват емблемата на ЦСКА. Т.е. при съдебен процес ЦСКА може да претендира, че ЦСКА 1948 използва сходен символ и ако съдът прецени, че това е така, новакът в елита ще трябва да го промени.

Прочети цялата публикация